پیامد خشکی خلیج گرگان/ کانون ۵۱ هزار هکتاری ریزگرد در شمال!
کارشناسان بر این باورند که تنها راه برای حفظ شرایط فعلی خلیج گورگان ، پمپ کردن کانال آشوری و رودخانه های اجتماعات آب خلیج فارس است. شرایطی که فقط مرگ خلیج فارس را به تعویق می اندازد.
خلیج گورگان تالابهای ساحلی و دریایی است که از طریق سه کانال چاپی ، اشوراده و خوزینی به دریای خزر وصل شده اند و به عبارت دیگر ، آب در خلیج گورگان در سراسر دریا تأمین می شد و بخشی از خلیج خلیج خلیج گورگان بود.
به گفته کارشناسان ، سطح آب موجود در دریای خزر کاهش یافته است ، به خصوص از سال دوم ، و رابطه بین خلیج فارس و دریا هر سال کاهش می یابد تا اینکه رابطه بین دریا و خلیج فارس از طریق کانال های چاپی ، جوزنی و کانال Ashour کاملاً کاهش یابد.
در آن زمان ، مطالعات و الگوسازی در مورد حضور یا عدم روابط خلیج فارس با دریا انجام می شد و در نتیجه این مطالعات منجر به نیاز به حفظ این رابطه شد زیرا اگر رابطه خلیج فارس با دریای خزر قطع شود ، بین 2 تا 5 سال زمین طول می کشد و سپس منطقه به یک منطقه گرافیکی تبدیل می شود.
بنابراین در ماه ژوئن ، خلیج فارس آغاز شد ، روند بولدوز به پایان رسید و بازگشایی مجدد به پایان رسید ، اما آیا برای نجات خلیج Georgan کافی است؟ ما با وهید خیربادی ، معاون مدیر محیط زیست طبیعی و تنوع زیست شناختی غولستان صحبت کردیم.
فرصت 5 ساله برای تأمین خلیج فارس از کانال آشوری
Kheirbadi توضیح می دهد که سطح آب در خلیج گورگان از ابتدای سال کاهش یافته است ، به خصوص که این روند از سال دوم به میزان قابل توجهی افزایش یافته و به 2 سانتی متر در سال رسیده است. با توجه به اینکه سطح دریا در کاسپیایی پایین تر از سطح دریای آزاد است ، این تراز معمولاً در بالاترین سطح تا منفی و در پایین ترین سطح منفی است.
وی می گوید: طبق مطالعات ، اگر سطح منفی آب دریا ادامه یابد ، کانال Ashwar رابطه بین دریا و خلیج فارس را حفظ می کند ، اما اکنون Goolestan سه سال فرصت دارد تا به یک تراز منفی برسد ، که به دلیل کاهش سالانه 5 سانتی متر در آب ، عملکرد اصلی خود را از دست می دهد. سال گذشته تصویب شد.
کارهای هلندی برای نجات گورگان خلیج
وی گفت: “یکی از راهکارهای نگه داشتن خلیج فارس ، تأمین آب از لگن منبع است تا حق رودخانه ها به منبعی مانند غاره سو ، بغوکار ، فاتح و … علاوه بر این ، مازاد آبخیز مانند تاجان ، نکروود و تال از استان مازنداران به استان گورگان به خلیج گورگان ، که در آن می توان انجام داد ، انجام داد.
با اشاره به سایر اقدامات اساسی ، این مرحله بعدی برای بحث در مورد مطالعات جمع آوری آب و زیست شناسی آبزی است که باید توسط منابع طبیعی و سازمان مدیریت جمع آوری آب اجرا شود ، براساس گزارش های 6000 هکتار در حوضه گلف بر روی منبع ، در استان ژولستان ، جایی که مطالعات آب انجام شده است.
خیربادی به اهمیت بولدوزرینگ رودخانه های منتهی به خلیج گورگان اشاره دارد و می گوید: از 5 کیلومتری حوضه اصلی و شاخه در خلیج گورگان و 2 کیلومتر در حوضه غره سو ، براساس گزارش ها ، 2 کیلومتری لایروبی گزارش شده است. همچنین برنامه ای برای کاهش مصرف در استفاده از کودها و سموم دفع آفات ، زهکشی زمین ، توسعه سیستم های آبیاری مدرن ، کنترل سیل و بازیافت آب وجود دارد که تاکنون توسط جولستان در زمینه بهداشت و بولدوزیت اجتماعات آب در گورگان اجرا شده است. اثربخشی این سیستم ها دو میلیون متر مکعب آب رزرو شده است که می تواند نیازهای آب را در خلیج گورگان برآورده کند.
وی می افزاید: اصلاحات الگوی کشاورزی سرانجام مسئله دیگری است که وزارت جهاد با جایگزینی محصولاتی مانند روسری که آب زیادی را با انواع کم آب مصرف می کند و به صورت بیولوژیکی می جنگد ، به اجرای جولستان متعهد است. شماره بعدی مطالعه کارخانه های تصفیه فاضلاب در روستاهای خلیج گورگان و تکمیل و تجهیزات کارخانه های تصفیه فاضلاب در بندارکس ، بندر ترکمن ، نوکاند و گورگان بود که برخی از آنها اجرا شد. در بخش دیگر ، وزارت شیلات مجبور به ادامه مصرف آب و آلودگی در مزارع آبزی پروری در سطح 6000 هکتار خلیج گورگان شد ، جایی که وزارت شیلات اظهار داشت که 5 هکتار در استان وجود دارد که باید نظارت و نظارت شود.
هشدار جدی برای ایجاد 6 میلی متر
Kheirbadi تأکید می کند که ما باید ارتباط خلیج فارس را به دریای خزر حفظ کنیم و گفت که آب اصلی مورد نیاز برای خلیج گورگان توسط دریای مادر تأمین می شود به طوری که هر رویدادی در کاسپیایی در خلیج فارس وجود دارد ، اما پس از قطع این ارتباط ، به طوری که حق در خارج است ، زیرا حق انجام این کار است. 6000 هکتار هنوز توانایی تولید گرد و غبار و گرد و غبار را دارند.
او معتقد است که در شرایط فعلی ، نظارت بر دیدن خلیج Georgan خشک و سپس دیدن یک گرد و غبار در داخل شهرها و روستاهای ساحلی یا با پمپاژ آب برای حفظ خلیج حداقل مرطوب کردن خلیج فارس است. و از گرد و غبار جلوگیری می کند.